Spīdola House
 

Location: Skrīveri, Aizkraukle District
Client: Private
Size: 160 m2 Reconstruction
Year: 2011
Status: Completed

Team: Pēteris Bajārs

 

We tooked away soviet era white brick building, but it was impossible to tear down the basement made of almost one meter thick concrete walls. We decided to keep it and use it as a platform for a small one family house for elderly couple. Clad in wooden frame, efficiently insulated it turned down to meet the standarts for low energy building. Heating and the hot running water is provided just by a small wooden stove located in the basement

20151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_320151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_3
20151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_520151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_5
20151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_620151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_6
20151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_720151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_7
20151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_220151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_2
20151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_120151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_1
20151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_820151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_8
20151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_1020151021_Skriveri_PeterisBajars_tiff_10
1616
1515