Reconstruction of Līvu Square
 

Location: Līvu laukums, Rīga
Client: Vecrīgas vīzija
Size: 9 800 m2
Year: 2012
Status: Competition | 1st prize
Partners: ALPS

Team: Pēteris Bajārs, Leonards Kalniņš, Ilze Rukšāne, Helēna Gūtmane, Marc Geldof, Ieva Dimante

 

Before the square there was a block of buildings. But then came a war. Before the buildings there was a river. But then people decided to fill it up. And then there were two banks. And the oldest settlement. The very, very beginning of Riga. Respect history, recreate those river banks - the old one and the new - that's our goal, that's our mission. 

01-divi-krasti-tris-telpas01-divi-krasti-tris-telpas
02-transports-un-gajeji02-transports-un-gajeji
03-artelpas-un-apbuves-principi03-artelpas-un-apbuves-principi
04-livu-laukums-rigas-sakums04-livu-laukums-rigas-sakums
0303
06-ilgtermina-attistibas-strategija06-ilgtermina-attistibas-strategija
09-laukuma-griezumi09-laukuma-griezumi
08-rigas-kugis08-rigas-kugis
07-references07-references
0202
0505
0404