Private house in Cēsis
 

Location: Cēsis
Client: Private
Size: 240 m2
Year: 2015-2016
Status: Completed
Partners: LOLOT
Team: Pēteris Bajārs, Toms Loris, Santa Meikulāne

Photo: Māris Ločmelis

 

Hills and dales do not form your typical Latvian landscape, which is why this holiday house in Cēsis was created with maximum respect for the unique relief of the ancient Gauja river valley. This variation in levels made it possible to position the building on the steep river bank so that it invariably looks different, regardless of your point of view. Secluded out of respect for the client's desire for privacy, the roadside facade is only visible up to a height of one and a half floors. In contrast, one can decipher each and every function of the building through the expansive glazing of the three-floor southern facade.

cesis_1cesis_1
cesis_2cesis_2
PipenuLauks1_gatavsPipenuLauks1_gatavs
cesis_3cesis_3
cesis_4cesis_4
cesis_5cesis_5
PipenuLauks7_gatavsPipenuLauks7_gatavs
0505
0606
1111
0707
0808
1212
1616
1717
1515
1818
1919
2020
2121
2222
2323
2424
2525
cesis-novietne-publikacijaicesis-novietne-publikacijai